Crowdfunding

 • CROWDFUNDINGCAMPAGNE BOEK ‘DE PLATFORMREVOLUTIE’

  ‘hoe online platformen als Uber en Airbnb de economie en samenleving veranderen’

Mededeling

De crowdfundingcampagne voor ‘De Platformrevolutie’ is helaas afgelopen. 66 Supporters brachten samen 12.435,- bijeen voor de realisatie van dit boek. Bijdragen aan deze campagne is helaas niet meer mogelijk.

Bijna dagelijks lezen we in de media over de zege en vloek van online platformen als Uber en Airbnb. Maar wat doen zij nu eigenlijk? Wat is de werkelijke impact? Wat zijn de meest belangrijke dilemma’s en waar gaat het naartoe? Met de overtuiging dat deze transitie naar een platformeconomie iedere organisatie(vorm) zal veranderen, reisde ik in 4 jaar de wereld. In 13 landen ging ik in gesprek met met 400 leiders en experts achter deze ontwikkeling. Nu is het tijd om de inzichten die ik heb opgedaan te bundelen in een boek. En daar heb ik jouw hulp bij nodig.

Medio april volgend jaar moet mijn boek ‘De Platformrevolutie, hoe online platformen de economie en samenleving veranderen’ uitkomen. Alle ingrediënten zijn aanwezig: inspiratie en inzichten uit 400 interviews, honderden gesprekken en duizenden artikelen en een van de meest vooruitstrevende managementboek uitgevers van Nederland: Vakmedianet.

Het enige dat nog ontbreekt is tijd. Tijd om mijzelf op te sluiten om dit geweldige verhaal op papier te zetten. Aangezien ik geen basisinkomen (ook wel bekend als salaris) van een universiteit of grote corporate ontvang en mijn kosten doorlopen ben ik als ondernemer genoodzaakt om voor een creatieve oplossing te gaan.

In crowdfunding heb ik deze oplossing gevonden. Via deze voorverkoop campagne doe ik een beroep op mijn netwerk die ik de afgelopen 4 jaar heb voorzien van inspiratie en informatie over de ontwikkeling van de platformeconomie. En verkoop ik de kennis die ik heb opgedaan voor in de vorm van Skype sessies, brainstorms en presentaties met een korting tot 50%.

Het doel is om 4 weken tijd minimaal 12.000euro (ex. BTW) op te halen. Met dat bedrag kan ik mij 3-4 maanden opsluiten om aan dit unieke sluitstuk van mijn expeditie te werken.

Die je mee om deze droom mogelijk te maken?

Dank!

Martijn

1. Het boek: ‘de platformrevolutie’

De samenleving wordt de laatste jaren opgeschud door nieuwe platformorganisaties als Airbnb, Uber en Helpling. Met hun exponentiële groeicapaciteit, onorthodoxe strategieën en relatief minimale investeringen groeien deze organisaties in een paar jaar uit tot spelers van wereldformaat. Niet omdat ze alles zelf bezitten en uitvoeren, maar door consumenten elkaar tijdelijk toegang te laten geven tot hun spullen, diensten of geld  via het faciliteren van een platform.

De grote belofte van deze zogenaamde ‘peer2peer’ netwerkeconomie is dat de ‘middleman’ overbodig wordt en dat de macht in handen van de consument komt. Maar wordt deze belofte waargemaakt? Welke ontwikkelingen vinden plaats? Waar gaat het naartoe met de platformorganisaties? Wat zijn de dilemma’s die en duurzame ontwikkeling in de weg staan? En hoe kun jij inhaken op de transitie die plaatsvindt?

Deze vragen stonden voor internationaal platformexpert en auteur Martijn Arets centraal in zijn expeditie: in 4 jaar tijd ging hij in 14 landen met ruim 400 ondernemers, experts en onderzoekers het gesprek aan over de platformrevolutie. In zijn boek De platformrevolutie analyseert Arets de belangrijkste ontwikkelingen en stakeholders, legt hij de meest prangende dilemma’s bloot en schetst hij een visie op en roadmap naar de toekomst. Bovendien laat hij zien hoe jij zelf onderdeel kan worden van de platformrevolutie.

Het boek zal worden uitgegeven via Vakmedianet en media mei 2018 verschijnen.

2. Timeline

Op dit moment heb ik er een dikke 4 jaar onderzoek op zitten. Om tot een boek te komen zal ik met het opgehaalde geld van deze campagne de komende maanden tijd vrij kunnen maken om mij op het schrijfproces te kunnen concentreren. De structuur van het boek staat al, het is ‘slechts’ de invulling die moet gebeuren. En dat kost tijd.

De timeline zal grofweg zijn:

 • Juli 2017 > crowdfundingcampagne
 • Augustus – September 2017 > fulltime schrijven
 • Oktober 2017 – Januari 2018 > parttime schrijven
 • Februari 2018 – verschillende experts geven hun aanvulling en feedback op de tekst
 • Maart 2018 – boek afmaken en redactie
 • begin April 2018 – boek naar de drukker
 • eind Mei 2018 – boek in de winkel

3. Team

Hoewel ik eerder boeken heb geschreven (Brand Expedition, Crowdfunding de Hype Voorbij) en er nog twee andere boekprojecten parallel aan dit traject lopen (Wavemakers en Crowdfunding voor Dummies), weet ik ook dat je een boek niet alleen maakt.

Om het boek de juiste kwaliteit te geven werk ik samen met:

 • Het geweldige team van Vakmedianet;
 • Isabel Timmers als kritische meelezer en hulp om structuur in de zee aan informatie aan te brengen;
 • Claartje Vogel als journalist en deeleconomie kenner;
 • Een expert team van 10 experts die niet alleen de finale versie meelezen, maar ook ruimte krijgen om in kaders in het boek hun aanvulling of duiding te kunnen geven.

 € 12.435,-

al 104% behaald!

 Minimaal: € 12.000,-
 tot maximaal: € 16.000,-

 Voorverkoop campagne

66 supporters

Campagne sluit op 11 september 2017

Rewards (deelname is helaas niet meer mogelijk)

Make this happen! (vanaf € 0,-)

Alles wat je aandacht geeft groeit. Heb je even geen financiële middelen tot je beschikking, maar wil je toch helpen om deze campagne tot een succes te maken? Deel dan deze campagne via jouw netwerk en social kanalen.

Een opkikker! (vanaf € 5,- incl. BTW)

Een boek schrijven is een intensief proces. Met een opkikker doneer je een goede kop koffie, zodat ik daarna weer fris en helder mijn schrijf expeditie kan vervolgen. Als bedankje wordt je in de crowdfunding ‘wall of fame’ op deze site en in het boek opgenomen.

Het boek! (vanaf € 35,- incl. BTW)

Als een van de eerste ontvang je rond april volgend jaar een uniek gesigneerd exemplaar van mijn boek. Ik stop hem persoonlijk in een envelop en tweet deze foto naar je toe. Daarnaast wordt je in de crowdfunding ‘wall of fame’ op deze site en in het boek opgenomen.

Twee boeken! (vanaf € 60,- incl. BTW)

Sharing is caring! Niet alleen ontvang je voordat het boek in de winkel ligt het boek, maar je krijgt er een tweede gesigneerd exemplaar bij die je met iemand kunt delen waarvan jij vindt dat dit boek voor hem of haar belangrijk is. Daarnaast wordt je in de crowdfunding ‘wall of fame’ op deze site en in het boek opgenomen.

Ask me anything! (vanaf € 100,- ex. 21% BTW)

Voor of na het lezen van het boek heb je vast nog genoeg vragen of ideeën welke je met mij, de auteur, zou willen bespreken. Persoonlijke vragen of vragen over hoe je de platformeconomie kunt toepassen op jouw situatie. In een Skype gesprek van 30 minuten gaan we daarover in gesprek. Daarnaast wordt je in de crowdfunding ‘wall of fame’ op deze site en in het boek opgenomen.

Sneak preview (vanaf € 150,- ex. 21% BTW)

Wil je altijd alles eerder dan de rest? Een week voor de boeklancering geef ik een exclusieve crowdfunders presentatie in het midden van het land. In een intieme setting presenteer ik de resultaten en gaan we met elkaar in gesprek en overhandig ik je persoonlijk een gesigneerd exemplaar. Daarnaast wordt je in de crowdfunding ‘wall of fame’ op deze site en in het boek opgenomen.

Brainstorm op Crowd Expedition HQ (vanaf € 500,- ex. 21% BTW)

Heb jij een goed idee dat nog moet groeien? Met deze reward ben jij, eventueel met je team, welkom op mijn kantoor in Utrecht voor een brainstormsessie van maximaal 2 uur, eventueel voorafgegaan door een presentatie van mij. Via een korte Skype sessie bereiden we de brainstorm voor, zodat we het maximale uit de 2 uur die we ‘live’ hebben kunnen halen. Daarnaast wordt je in de crowdfunding ‘wall of fame’ op deze site en in het boek opgenomen.

Keynote met 50% korting (vanaf € 1.250,- ex. 21% BTW)

Professioneel keynotes geven is wat ik doe. Binnen en buiten Nederland. In en presentatie van 30-90 minuten deel ik mijn ervaringen uit 400 interviews en duizenden artikelen over de plaformeconomie. Tijdens een voorbespreking via Skype bespreken we de doelstellingen en doelgroep van jouw bijeenkomst. Reiskosten zijn bij deze reward inbegrepen. Een keynote voorbereiden en geven is een tijdrovende zaak, maar speciaal voor deze campagne biedt ik deze met een korting van 50% aan voor slechts €1.250,- ex. 21% BTW). Daarnaast wordt je in de crowdfunding ‘wall of fame’ op deze site en in het boek opgenomen.

Keynote + verdiepingssessie met 50% korting (vanaf € 1.750,- ex. 21% BTW)

Na een inspirerende keynote is het tof om in een verdiepingssessie de vertaalslag te maken naar jouw organisatie en doelstellingen. Dat is precies wat je bij deze reward in huis haalt. Tijdens een voorbespreking via Skype bespreken we de doelstellingen en doelgroep van jouw bijeenkomst. Reiskosten zijn bij deze reward inbegrepen. Een keynote + vervolgsessie voorbereiden en geven is een tijdrovende zaak, maar speciaal voor deze campagne biedt ik deze met een korting van 50% aan voor slechts €1.750,- ex. 21% BTW). Daarnaast wordt je in de crowdfunding ‘wall of fame’ op deze site en in het boek opgenomen.

Doe een voorstel!

Bij de bovenstaande rewards ben ik op jouw stoel gaan zitten door te bedenken wat ik denk dat voor jou waardevol kan zijn. Met deze reward ben jij aan zet. Je weet wie ik ben, je weet wat ik kan. Heb jij een idee voor een unieke tegenprestatie? Doe dan via deze reward een voorstel en ik vermoed dat we er wel uit komen.

Deel deze campagne!